top of page

Ravioli met Groene Asperges en Saffraan Crème


Asperges met Saffraan Crème is een heerlijk vegetarisch recept dat zich uitstekend leent om als smaakmaker te dienen bij een gerecht van ravioli of simpele verse pasta.

Een makkelijk te bereiden recept waarmee je een gerecht krijgt met harmonieuze en goed op elkaar afgestemde smaken. Het unieke aroma van saffraan, een kostbaar kruid met duizend deugden, past goed bij de smaak van asperges en maakt ze zoeter en delicater. Om optimaal van asperges met saffraan te genieten, kiest u bij voorkeur nieuwe groene asperges met een delicate smaak en snel gaar.INGREDIËNTEN 2 pers:


- 300g RAVIOLI KAASLIEFHEBBERS of anderen naar keuzen van onze Ravioli assortiment;

- 0.4gr Saffraan stampers - 4 Groene Asperges - 6 Cherrytomaatjes - 1 Takje verse tijm - 2 eetlepels Extra Vierge Olijfolie

- 15gr RoomboterSTAP 1

Zet wat water op het vuur om de kooktemperatuur te bereiken en een hint van zout toevoegen, hier gaat je later de pasta koken (min. 1L/100g pasta).


We beginnen met de boter en saffraan, we combineren ze eerst om alle smaak van de saffraan te extraheren. Doe de boter en de saffraanstampers in een grote kom, neem een ​​beetje heet kookwater en voeg dit toe om een ​​crème te maken, af en toe roeren (zie foto), doe ze als ze klaar zijn in een kom om ze warm te houden door ze af te dekken met aluminiumfolie.

Giet in een pan met antiaanbaklaag 1 eetlepel extra vierge olijfolie, kook op laag vuur met de deksel erop gedurende 7-10 minuten. de tomaten in 4 delen gesneden om ze zacht te maken en al hun sap te verliezen om bijna een saus te worden. Voeg zodra ze klaar zijn zout naar smaak toe en doe ze in een kom om ze warm te houden door ze af te dekken met aluminiumfolie.STAP 2

Was de groene asperges, snijd ze in stukken en gooi de harde en vezelige staarten weg. Snijd nu de asperges in tweeën en laat ze 5-7 min drogen. in het water waar we de pasta zullen koken. Zo krijgt het water de smaak van de asperges en wordt onze pasta nog lekkerder.

Zodra de asperges klaar zijn, haalt u ze eruit met een tang en snijdt u de punten los waarmee we het gerecht gaan garneren.


Doe de rest van de asperges in een mixer samen met 1 eetlepel extra vergine olijfolie, de verse tijm, zout naar smaak en mix tot het een fluweelzachte crème wordt. Doe deze crème nu ook in een kom om hem warm te houden door hem af te dekken met aluminiumfolie.

STAP3

Nu is het tijd om te eten, we kunnen niet langer wachten, pak de ravioli en gooi ze in de pan met kokend water en kook ze voor de tijd die op de verpakking staat.

Eenmaal klaar, verzamel ze met behulp van een schuimspaan en giet ze samen met de saffraanroom in een grote kom, meng goed en gebruik een paar eetlepels kookwater om de romigheid te vergroten.

Serveer de ravioli nu op borden en garneer naar smaak met de aspergeroom, tomatensaus en aspergetips. Optioneel om te garneren kunnen pijnboompitten, een scheutje extra vergine olijfolie, een paar blaadjes verse tijm of een scheutje Parmigiano Reggiano zijn.

BUON APPETITO!
Comments


bottom of page