top of page

Meest gestelde vragen

PRODUCT

  • Wat is het verschil tussen droge pasta en verse pasta?

De verschillen zijn talrijk, zowel voor het technische aspect van het product als voor het sensorische aspect dat verband houdt met het verbruik. Om deze reden zal ik binnenkort een speciale sectie wijden om dit onderwerp te verdiepen.

VOORBEREIDING

  • Hoeveel gram per persoon moet ik gebruiken?

Pasta Cecchi bereidt porties van verse pasta, lang of kort, van 120g en ravioli van 150g.

Het is duidelijk dat de maatregelen kunnen veranderen naargelang de behoeften in verband met de leeftijd (kinderen eten normaal 30% minder) of het te bereiden gerecht. Om bijvoorbeeld te genieten van eiernoedels die in een groente- of vleesbouillon zijn gebroken, is 40 g per persoon voldoende.

  • Hoeveel water moet ik in de pan doen om de pasta te koken?

Voor een goed "al dente" pasta heb je minimaal 1L water/100g pasta op het fornuis nodig met een snufje zout om de kooktemperatuur te bereiken.

  • Hoeveel zout moet ik gebruiken om te koken?

Om de pasta niet te veel (of te weinig) te zouten, verwijzen we naar een hoeveelheid: 1% van het gebruikte water. Dus voor 1 liter water 10 g zout. Houd er wel rekening mee dat als je een saus gebruikt die al lekker is, het beter is om iets minder te doen. Pasta Cecchi's advies is voor 1L water 7g zout, veel gezonder.

  • Waarom zout moet ik gebruiken om pasta te koken?

Het zout behoudt de aroma's en voedingsstoffen van het product en voorkomt dat ze zich in het water verspreiden: op deze manier wordt de pasta smakelijker. Integendeel, het water niet zouten of het na het koken van de pasta doen, staat gelijk aan het bevorderen van het vrijkomen van aroma's en kostbare stoffen uit de pasta, die in plaats daarvan moet worden bewaard.

TIP! Het is beter om het zout toe te voegen als het water de eerste belletjes begint te vertonen. Het hete water lost het zout sneller op en de bubbels zullen het water verplaatsen en voorkomen dat het op de bodem van de pot blijft hangen. Je pot blijft lang mooi en veroorzaakt niet het corrosieve effect dat pitting wordt genoemd.

  • Moet ik olie met het water in de pan doen om te voorkomen dat de pasta gaat plakken?

De theorie van olie in pasta tijdens het koken verdeelt de wereld van koks in twee: degenen die het steunen en degenen die het afwijzen. Pasta Cecchi wil graag weten waarom, laten we eens kijken.

Hoewel deze gewoonte traditioneel is overgeleverd, tonen wetenschappelijke gegevens in feite aan dat het niet nodig is om olie aan het kookwater toe te voegen, omdat de dichtheid van de olie lager is dan het kookwater, het heeft dus de neiging weg te glippen zonder onnodig.

TIP! Wanneer de pasta kookt, wordt het water opgenomen door het zetmeel waardoor het zacht wordt. Om te voorkomen dat het gaat plakken, gebruik je gewoon een pan met de juiste maat om de pasta te bewegen draai je het af en toe met een pollepel om.

  • Wanneer moet ik de saus aan de pasta toevoegen?

Koken moet als een kunst worden beschouwd, de verbeeldingskracht bij het maken van recepten en kookmethoden is onze limiet, maar er zijn enkele principes die moeten worden gerespecteerd. Vooral voor de saus hangt het een beetje af van het recept, maar over het algemeen is er het juiste moment om de pasta met de saus te mengen. Kook de pasta gedurende de aangegeven tijd op de verpakking (beetgaar), giet af en voeg toe aan de saus, mix 1 minuut en BUON APPETITO!

 

 

 

BESTELLINGEN

  • Ik heb de pasta gekocht, maar ik zie niet waar ik de kortingscode moet invoeren?

Bedankt voor het kopen van onze pasta, je kunt uw kortingscode gebruiken bij het afrekenen en op "Promotie code invoeren" klikken.

  • Wat kan ik doen als ik meer porties heb gekocht dan ik eigenlijk nodig had?

Bewaar de extra hoeveelheid op de juiste manier in de koelkast om te consumeren voor de vervaldatum die staat vermeld op de verpakking. Opbergen is ook mogelijk in de vriezer op -18°C in de originele doos op dezelfde dag van levering voor 2 maanden.

​​

bottom of page