top of page
Campo di grano mano.jpg

Gedroogde Pasta

Italiaanse traditie bij u thuis:
ambachtelijke gedroogde pasta van hoge kwaliteit

Het zou fascinerend zijn om de geschiedenis van gedroogde pasta te herleiden vanaf zijn oorsprong, waarvan de wortels in een oud verleden liggen. Uit archeologische overblijfselen blijkt dat al duizenden jaren geleden in het Midden-Oosten en Centraal-Azië een soort pasta gemaakt van granen en water werd geproduceerd en geconsumeerd.

 

Tegenwoordig is gedroogde pasta een populair en populair gerecht in veel culturen over de hele wereld, met een grote verscheidenheid aan vormen en soorten die passen bij de smaak van verschillende mensen.

De geschiedenis weerspiegelt de evolutie door de millennia heen, met de overgang van een regionaal gerecht naar een internationaal gerecht, verdeeld tussen massa-industriële productie en het meer ambachtelijke en traditionele gerecht in kleine hoeveelheden.

Bij Pasta Cecchi alleen droge pasta van eigen productie !

Fusilli Funghi trifolati

FUSILLI ai FUNGHI TRIFOLATI

Funghi Trifolati (gebakken paddenstoelen) zijn een smakelijk bijgerecht typisch voor de Piemontese culinaire traditie met een paar ingrediënten zoals gemengde paddenstoelen, ui, peterselie, rozemarijn, salie en een paar stukjes gedroogde tomaten.

Deze droge pasta met een verslavende smaak past perfect bij sauzen op basis van vlees en paddenstoelen.

Fusilli all'Uovo

FUSILLI all'UOVO

Pasta bereid met durumtarwegriesmeel geeft een steviger deeg met een hogere kookweerstand. Met dit meel kun je ook de gewenste vorm behouden, zoals klassieke fusilli. De toevoeging van eieren levert complete eiwitten en vitamine A en D op die niet uit meel kunnen worden gehaald.

 

Gedroogde eierpasta heeft een felgele kleur, een intensere smaak en past goed bij alle sauzen.

Fusilli Vrolijk

FUSILLI VROLIJK

Pasta met Rode Bieten is een gezond en snel te bereiden voorgerecht. Rode biet is met zijn levendige amarantkleur een smakelijke natuurlijke kleurstof voor pasta.
 

Deze droge pasta is een uitstekende keuze, zelfs als je weinig tijd hebt om te koken, maar je een gerecht rijk aan vitamines niet wilt opgeven. Een gerecht met rode biet fusilli is ideaal om aan te bieden aan kinderen die het leuk en lekker vinden en er ook hun ouders blij mee zullen maken, vandaar "vrolijk" Fusilli.

Fusilli vrolijk zijn goed in combinatie met spinazie of asperges, maar ook met hartige kazen zoals Pecorino. Uitstekend bij wildvlees, maar door zijn felle kleur kan het gekruid worden met al jou favoriete ingrediënten.

Fusilli Olive Taggiasche

FUSILLI alle OLIVE TAGGIASCHE

Taggiasche olijven arriveerden in Italië tussen het einde van de 7e en het begin van de 8e eeuw en de naam Taggiasche is afgeleid van de term "Taggia", een Italiaanse stad in de regio Ligurië en gelegen nabij de kust.

 

Een van de meest gewaardeerde kenmerken van Taggiasca-olijven is de smaak, die zoet en evenwichtig is, met een lichte bittere toets. De organoleptische eigenschappen van de Taggiasca-olijf maken het tot een van de beste tafelolijven, een waardevolle keuze voor de productie van deze gedroogde pasta van hoge kwaliteit.

 

Met droge Fusilli met Taggiasca-olijven kunt je gerechten verrijken met sauzen op basis van vis of gevogelte, maar het leent zich ook uitstekend voor rijke en smakelijke pastasalades tijdens een speciale gelegenheid, een dagje strand, op een boot of om te bereiden op de camping.

Fusilli al cacao 2

FUSILLI al CACAO

Cacao werd voor het eerst verbouwd door de Maya's en vervolgens in Europa bekend gemaakt toen Christoffel Columbus. Tegenwoordig is het een ingrediënt waar we altijd blij van worden, van gedroogde pasta tot dessert!

Naast zijn geliefde smaak is cacao rijk aan flavonoïden die cacao tot een krachtig antioxidantvoedsel maken dat in staat is het lichaam te beschermen tegen het ouder worden en tegen gezondheidsschade als gevolg van cellulaire degeneratie. In feite gaan flavonoïden de schadelijke activiteit van vrije radicalen in cellen tegen, waardoor de schade die ze kunnen veroorzaken wordt beperkt.

Onder de combinaties die gemaakt kunnen worden met cacao pasta is vis verrassend: garnalen, inktvis of zalm met crème fresh.

Andere suggesties zijn romige sauzen op kaasbasis, zoals Taleggio crème, Parmezaanse crème of bijvoorbeeld walnoten en gorgonzola.

Wil je je gasten verrassen? Serveer ze dan met een voortreffelijke Bolognese saus, wow!

Winter

Jan - Mar

Kenmerken van Pasta Cecchi droge pasta

Probeer onze ambachtelijke gedroogde pasta en ervaar de authentieke smaak!

Flour.jpg

INGREDIËNTEN

De belangrijkste ingrediënten voor het maken van droge pasta zijn griesmeel van harde tarwe en water. Griesmeel van harde tarwe is rijker aan eiwitten en bevat hardnekkige gluten waardoor het kan blijven koken en beetgaar blijft, zelfs zonder het gebruik van eieren of andere additieven.

 

De kenmerken van Pasta Cecchi zijn de geur, de juiste dikte en de intense kleuren die uitsluitend worden gegeven door natuurlijke ingrediënten die in de verschillende recepten worden gebruikt.

 

De pasta behoudt na het koken een delicate smaak, elasticiteit en de juiste consistentie. Dit zijn kenmerken van een fijne pasta.

Volkoren gedroogde pasta (gemaakt met 100% volkorenmeel) is een compleet voedingsmiddel, omdat het alle delen van het graan bevat, wat zorgt voor meer mineralen en vitamines. Omdat het rijk is aan vezels, is het verzadigender, bevat het ook minder calorieën en heeft het een lagere glycemische index.

Omdat deze droge pasta ambachtelijk is, bevat deze geen bewaarmiddelen, een belangrijk kenmerk dat tot uiting komt in een kortere houdbaarheid en dat zorgvuldiger bewaaromstandigheden vereist.

Het wordt zelfs aanbevolen om het op een droge plaats te bewaren, nooit in de zon en uit de buurt van warmtebronnen.

40°C

DROOGTIJDEN EN TEMPERATUREN

Een goede droge pasta gemaakt van simpel griesmeel van harde tarwe en water moet een lichte kleur hebben, bijna ivoor, want dat is de kleur van griesmeel (de gemalen harde tarwe).

Een pasta met een donkerdere of meer oranje kleur betekent dat de pasta een gewelddadig en kunstmatig droogproces (hoge temperaturen) heeft ondergaan. Het zetmeel dat erin zat, werd letterlijk verbrand en veranderde van zijn lichte kleur in een gekarameliseerde kleur (effect van de Malliard-reactie). Het resultaat is een pasta met een zoetige smaak en een bittere nasmaak, typisch voor de karamelisering van de suikers.

Pasta Cecchi maakt gebruik van een proces op basis van lage temperaturen, maximaal 40°C tussen 24 - 48 uur, om al zijn organoleptische eigenschappen te behouden:  smaak, structuur, kleur en aroma's.

Ambachtelijke pasta ondergaat een zeer langzaam en delicaat droogproces. Door dit proces kun je de gluten (griesmeel eiwitten) niet belasten en daardoor alle voedingsstoffen behouden. Dit resultaat heeft ook voordelen bij zeer korte kooktijden, gemiddeld tussen de 3 en 4 minuten.

Hand Pasta

PRODUCTIE

De productie van onze gedroogde pasta wordt uitsluitend in kleine batches uitgevoerd, waardoor er meer aandacht is voor detail, de hoge kwaliteit van de ingrediënten en de mogelijkheid om verschillende innovatieve en exclusieve recepten aan te bieden.

 

De pasta wordt uitsluitend geproduceerd door extrusie door bronzen matrijzen. Tekenen is de fase waarin de pasta door een matrijs, een soort mal met kleine gaatjes, wordt geëxtrudeerd om de pasta vorm te geven. Het gebruik van bronzen matrijzen is een onderscheidend kenmerk bij de productie van hoogwaardige en ambachtelijke pasta. Brons geeft vooral ruwheid aan de pasta waardoor deze de saus beter vasthoudt en de authenticiteit van het langzame productieproces behoudt.

 

Pasta Cecchi biedt 4 verschillende assortimenten gedroogde pasta aan, passend bij elk seizoen, met als doel de consumptie van verse seizoensproducten te stimuleren en de voedingsinname te diversifiëren op basis van de behoeften van ons lichaam in de verschillende maanden van het jaar.

bottom of page