top of page

Hoe het begon

PASTA CECCHI maakt

Italiaanse traditie direct beschikbaar

bij je in de buurt

Logo off white copy4k.png

In 2009 kwam ik "Cecchi" naar Nederland voor een sollicitatiegesprek op een prachtige en warme dag in mei, een paar dagen later besloot ik naar Leiden te verhuizen en begon ik aan een nieuwe reis ver van mijn familie en van huis: Italië.

 

Ik dacht altijd dat landen in Noord-Europa, en dus Nederland, koud en te donker waren om te leven, ik had het mis... oké winters zijn niet de beste, maar van maart tot november is het een prachtig land met enkele verschillen in eetgewoonten in vergelijking met waar ik vandaan kom, inclusief Verse Pasta of "pasta fresca" in het italiaans.

De Nederlanders

Gedurende al die jaren heb ik Nederland ontdekt, heb ik mijn eigen gezin gesticht en ben ik getriggerd om meer te weten over de Nederlandse cultuur. Op een dag ontving ik een geschenk van mijn vrouw, een boek over hoe om te gaan met het Nederlands, ik leerde dat ze geweldige planners zijn, tolerant zijn en altijd de rekening splitsen (wereldwijd bekend als 'going Dutch'). Maar als het om eten gaat, brengen ze meestal niet veel tijd door in de keuken of aan tafel om te eten zoals we in Italië doen, hoewel ze erg aangetrokken worden door ons eten en onze gewoonte. Een veranderingsproces in die richting gaande is.

Waarom Verse Pasta?

Verse Pasta Leiden
Pasta Cecchi verse pasta Leiden

Omdat Nederlanders graag genieten van een broodje kroket tijdens hun vakantie aan het Gardameer, vinden ze ook graag Italiaanse producten in Nederland de rest van de jaar. Maar er ontbrak iets voor zowel mij als de Nederlanders, bijna niet te vinden, het was de smaak en het parfum van authentieke verse pasta! In Italië maakt deel uit van onze cultuur, elke regio heeft verschillende vormen, recepten en tradities, winkels en kleine laboratoria zijn praktisch overal. Is een uitstekend product met echte ingrediënten, een integraal onderdeel van ons leven, maar moeilijk te exporteren vanwege de zeer korte houdbaarheid.

De enige manier was om het zelf te maken en als onderdeel van een instinctief verlangen om alle mensen te delen, wilde ik dat mensen dezelfde emoties zouden bewijzen tijdens het eten ervan. Ik heb genoten van mijn verse pasta met familie, vrienden, collega's en zelfs op een paar feestjes. Op een keer maakte ik Ravioli gevuld met eenvoudige spinazie en ricotta voor een privéfeestje in de haven en bijna alle 80 gasten vroegen om een ​​tweede portie met een grote glimlach op hun gezicht. Hetzelfde gebeurde tijdens het zomerfeest van het blok waar ik woon, enorm succes.

Eindelijk ontdekte ik wat mijn volgende missie was, om iedereen er thuis van te laten genieten en de Italiaanse traditie van authentieke verse pasta rechtstreeks hier in Leiden met mijn eigen handen te brengen.

bottom of page