top of page
Panorama Alba

Delicatessen

Alleen

op de 

MARKT

Proef authentieke ingrediënten van Italiaanse excellence!

Pasta Cecchi heeft altijd het beste van de Italiaanse traditie aangeboden door middel van verse pasta. Nu ook met nieuwe delicatessen van hoge kwaliteit waarmee je eenvoudige en smakelijke gerechten kunt creëren en in het comfort van jou huis kunt genieten.

eekhoorntjesbrood

Porcini Boletus edulis

Eekhoorntjesbrood in olie

Gesneden Eekhoorntjesbrood in olijfolie 

(alleen verkrijgbaar in onze vitrine op de markt)

In Piemonte is het over het algemeen mogelijk om eekhoorntjesbrood te verzamelen van mei tot eind oktober. Belangrijk om te weten is dat er vier verschillende soorten eekhoorntjesbrood zijn die niet op dezelfde plek of in dezelfde periode groeien.

“Porcino Estatino”: de eerste eekhoorntjesbrood die uit de grond komt in de warme vlaktes en wordt aangetroffen aan de randen van eikenbossen op punten die op het zuiden liggen.

“Black Porcino”: deze soort houdt ook van warme grond en draagt ​​eigenlijk alleen vruchten onder zeer warme omstandigheden, dus tussen juli en september.

 

“Red Porcino”: het is een bergeekhoorntjesbrood die op grote hoogte groeit. In tegenstelling tot de twee vorige eekhoorntjesbrood houdt hij niet van hitte en groeit daarom in koele en vochtige gebieden. Vind het in de herfst tussen september en begin november.

 

“Porcino Boletus Edulis”: ongetwijfeld de meest gewaardeerde, bekende en daarom gewilde eekhoorntjesbrood. Het begint pas te groeien als de temperatuur in de laaglandgebieden tegen eind september tot eind oktober daalt. Het is ook mogelijk om het iets eerder in de bergen te vinden, maar het is erg moeilijk om de gebieden te identificeren waar het groeit.

bottom of page