top of page

Paddenstoelen Wintermix voor Ravioli


Gebakken paddenstoelen zijn een snel en eenvoudig bijgerecht voor elk budget, de smaak past goed bij pasta gerechten op basis van vis, vlees en kaas: daarom ook perfect om onze verse ravioli te begeleiden.


Zijn caloriearm en vetarm, maar rijk aan vitamines en mineralen.


De mix van vandaag heeft 3 soorten paddenstoelen die gemakkelijk te vinden zijn in meeste supermarkten of op de zaterdag markt hier in Leiden: Champignons, Oesterzwam en Shiitake.


Bekijk onze video recept (hier) voor een volledig inzicht en fantastische winterbeelden van Leiden onder de sneeuw en bevroren grachten. Lees het recept hieronder en laten we dan samen beginnen met koken (pauzeer de video wanneer je het nodig hebt)


Ingrediënten voor 2 pers.:

- RAVIOLI met POMPOEN & GORGONZOLA of andere ravioli en verse pasta in onze assortiment.

50% Champignons, 25% Oesterzwam, 25% Shiitake

- Gemengde paddestoelen 150g

- Extra Vierge olijfolie 2 eetlepels

- Knoflook 1 teentje

- Rozemarijn 1 takje

- Zwarte peper

- PeterselieVOORBEREIDING:

Paddenstoelen gesneden in dunne reepjes for pasta gerechten
Gesneden in dunne reepjes

STAP 1

Zet zoals altijd wat water op het vuur met een hint van zout om de kooktemperatuur te bereiken, waar je later de pasta kookt (1L/100g pasta).


Maak de paddenstoelen voorzichtig schoon met een vochtige doek: hiermee wordt de aarde verwijderd. Snijd ze nu in reepjes van gemiddelde dikte.STAP 2

Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag, voeg de verpletterde knoflook en de rozemarijn toe. Laat op laag vuur opwarmen zonder de knoflook te bakken. Voeg de paddenstoel mix toe en meng met een houten lepel. Voeg zout en peper toe, dek af met een deksel en kook ongeveer 10 minuten op laag vuur.


STAP 3

Ontdek, mix en kook nog 5 minuten op hoog vuur om het vocht dat vrijkomt uit de champignons te verdampen. Dan strooi wat peterselie, dek af met de deksel en zet het vuur uit.

Kook nu je ravioli van Pasta Cecchi 3 minuten en doe ze samen met de paddenstoelen in de pan 1 minuut, roeren en serveren ze lekker warm op het tafel... BUON APPETITO!


TIP: Voeg een klontje boter en een eetlepel kookwater toe als je de ravioli in de pan met de paddenstoelen gooit. Dit versterkt de smaken en geeft een aangename romigheid...

> Bestel je verse pasta vandaag hier !

Beschikbaar voor de gelukkige bewoners in de omgeving van Leiden (Leiderdorp, Oegstgeest, Warmond, Zoeterwouderijndijk en Voorschoten) e bezorgd van MA t/m VR tussen 15:00-19:00 uur.


Wilt je in het weekend van onze pasta genieten, max vóór donderdag bestellen en levering op vrijdag. De pasta heeft een paar dagen houdbaarheid en je kunt ze op zondag gemakkelijk consumeren!

Comments


bottom of page