top of page

Pasta met Makreel

  • Cecchi
  • 6 jun
  • 3 minuten om te lezen
Pasta met Makreel

Vandaag koken we pasta met verse makreel volgens een eenvoudig te bereiden recept, maar dat geeft je wel een smaakvol gerecht!


Makreel bevat zeer veel vitamine B12 en is rijk aan omega 3, licht met een roodachtige kleur en smaakvol vlees dat goed combineert met zoete en mediterrane smaken zoals rozijnen en pijnboompitten. Zo ontstaat een zoetzure en lichte dressing, perfect voor een maaltijd met familie of vrienden.


Voor deze bereiding gebruik ik Spinazie Tagliolini, een lange pasta soort verrijkt met verse spinazie, maar het is ook lekker met andere soorten pasta, zowel lang als kort, net wat jij lekker vindt!



INGREDIËNTEN 2 pers:


- 240g Verse Tagliolini of anderen naar keuzen van onze pasta assortiment;


Pasta Makreel Video Recept- 300g di Sgombro (2 pesci circa)

- 300g verse makreel

- 1 gele ui

- 20g rozijnen

- 20g pijnboompitten

- 30g paneermeel

- EVO (extra vierge olijfolie)

 - Zout naar smaak

- Optioneel: 50 g witte wijn





STAP 1

Zet wat water op het vuur om de kooktemperatuur te bereiken en een hint van zout toevoegen, hier gaat je later de pasta koken (min.1L/100g pasta).


Begin met de pijnboompitten, bak ze op laag vuur tot ze lichtbruin zijn, ze blijven knapperig vanbuiten en zacht vanbinnen. Snijd ondertussen de ui in kleine blokjes en als je niet wilt huilen, volg dan mijn advies ;-) in deze video Naast de smaak van de zee zul je je ook op vakantie voelen.

Zodra de pijnboompitten gaar zijn, laat je ze afkoelen en bak je de ui een paar minuten in dezelfde pan met een scheutje extra olie. Voeg vervolgens een lepel kokend water toe om de ui vochtig te houden wanneer nodig en zet je het vuur laag.



STAP 2


Nu kun je beginnen met het fileren van de vis. Ik ben geen expert, maar ik probeer er wel voor te zorgen dat er geen stukje pulp verloren gaat. Het verwijderen van al het vlees is niet zo eenvoudig, vooral omdat hoe verser de vis is, hoe meer hij aan de graat vastzit. 



Wil je echter tijd besparen, dan kun je de makreel ook kant-en-klaar gefileerd kopen bij je vertrouwde visboer.


Wanneer de ui gaar is en de geur door de keuken begint te verspreiden, neem dan een kommetje en giet er een paar pollepels kokend water overheen. Voeg vervolgens alle rozijnen toe. Hier worden ze geweekt en zacht gemaakt voor later gebruik.



STAP 3

We zijn er bijna, neem nu een mooie grote wokpan om de saus te bereiden. Giet de ui erin, voeg alle rozijnen en de stukjes makreel toe. Bak op middelhoog vuur voor een lichte maar snelle garing. TIP! Om te voorkomen dat de vis bederft, moet de garing snel zijn, slechts een paar minuten in de pan.


Voeg een scheutje olie en het paneermeel toe aan de pan waarin de ui vroeger is gebakken. Zet het vuur aan en roer constant, bak 2 of 3 minuten lichtjes. Het resultaat is een droge, goudbruine en knapperige korrel die je kunt gebruiken om het gerecht aan het einde te versieren. Zodra de paneermeel klaar is, zet je het paneermeel apart.

Vergeet tijdens dit proces de vis niet, die af en toe moet worden omgedraaid en eventueel moet worden bevochtigd met



kokend water of een paar druppels witte wijn om de kruiden sappig en doe wat zout op smaak. De vis zou in ongeveer 5 minuten gaar moeten zijn.



Nu zijn alle ingrediënten klaar en is het tijd om de pasta te koken. De verse pasta van Pasta Cecchi is supersnel gaar, dus giet hem af en bak hem al dente in een pan met de makreelsaus. Serveer hem op borden, garneer met goudbruin paneermeel en een scheutje extra vierge olijfolie. Buon Appetito!


 
 
 

Comments


Commenting on this post isn't available anymore. Contact the site owner for more info.
bottom of page