top of page

Pasta all'Amatriciana


Wie zei dat Guanciale alleen wordt gebruikt voor pasta Carbonara? 


Guanciale is het hoofdingrediënt van enkele van de lekkerste pastarecepten in Italië en vandaag gebruiken we dit fijne stuk vlees om Tagliolini all'Amatriciana te bereiden.


Welke pasta kiezen? De traditie vertelt ons dat we het met spaghetti of bucatini moeten bereiden, maar Cecchi houdt van tagliolini die, met hun enigszins vlakke oppervlak, meer saus kan verzamelen voor een vijfsterrenervaring.


Laten we beginnen met de naam. Het recept vindt zijn oorsprong in de gemeente Amatrice, waar wordt gezegd dat het een typisch recept was van de lokale herders die het aanvankelijk "Gricia" noemden en waarnaar vanaf de 18e eeuw de tomaat werd geïmporteerd uit Amerika werd ook toegevoegd, onder de naam “Amatriciana”.


I


NGREDIËNTEN 2 pers:

- 240g Verse Tagliolini of anderen naar keuzen van onze pasta assortiment;- 75g Guanciale

- 400g gepelde tomaten (best San Marzano)

- 1 chilipeper (de helft is ook prima)

- 70g Pecorino Romano DOP

- zout naar smaak
STAP 1

Om Tagliolini all'Amatriciana te bereiden, zet wat water op het vuur om de kooktemperatuur te bereiken en een hint van zout toevoegen, hier gaat je later de pasta koken (min.1L/100g pasta).


Bereid alle ingrediënten en keukengerei voor die je nodig hebt, en beginnen met raspen de Pecorino Romano DOP en zet opzij, dan verwijderen van de zwoerd van het Guanciale en het eerst in dunne plakjes en vervolgens in reepjes en blokjes van ongeveer 1 cm dik snijden.


"De overgebleven korst kan worden hergebruikt om andere bereidingen op smaak te brengen, zoals soepen of sauzen op basis van vlees".


STAP 2

Giet de stukjes Guanciale in een pan met anti-aanbaklaag/wokpan en bruin ze ongeveer 8 - 10 minuten op middelhoog vuur, pas op dat ze niet verbranden, anders zal het een te sterk en licht bitter aroma afgeven. Nu wordt de guanciale gekookt dus zet het vuur uit en haal het met een schuimspaan uit de pan en doe de guanciale in een kom en zet opzij.

Laat het vet olie in de wokpan, voeg de chilipeper toe (ik adviseer de helft zodat deze niet te pikant wordt) en de tomaten dan kook op middelhoog vuur ongeveer 5-7 minuten.

Nu verwijder de chilipeper en voeg de Guanciale en Pecorino Romano DOP toe, meng en zet het vuur van de saus uit.
STAP 3

Als het water voor de pasta nu kookt, neem dan je Verse Tagliolini van Pasta Cecchi en gooi ze er voor 30 seconden in! Giet gedurende deze 30 seconden een pollepel kookwater in de pan met het saus en zet het vuur laag, giet nu de nog al dente pasta af in de pan met de saus. Draai het even om om het op smaak te brengen en serveer de Tagliolini all'Amatriciana onmiddellijk.
Ter garnering voeg een snufje zwarte peper naar smaak en BUON APPETITO!!


Comments


bottom of page