top of page

Pasta alla Carbonara !!

Waar komt het Pasta Carbonara recept vandaan?

De oorsprong vindt zijn wortels in de straten van Rome, meer bepaald de Vicolo della Scrofa (Varkens Weg), een van de meest karakteristieke straten vol van symbolen.


Het lijkt erop dat de eerste Carbonara werd gemaakt in een trattoria in deze smalle straat, in 1944. Uit de beschikbare informatie blijkt dat de ontmoeting tussen de ingrediënten die beschikbaar waren voor Amerikaanse soldaten en de verbeeldingskracht van een Romeinse kok, aanleiding gaf tot dit zeer geliefde gerecht dat uit zeer weinig ingrediënten bestaat: eieren, spek (toen Guanciale) en kaas.In de loop der jaren is het recept geëvolueerd tot het recept dat wij vandaag allemaal kennen en kunnen waarderen bij echte Romeinse vrienden, in trattoria's en sterrenrestaurants in heel Italië en in het buitenland, in de talloze versies: met of zonder peper, met een dooier per persoon of heel ei, met gewone spek of Guanciale.

Kortom, nu weet je het, er is geen uniek en origineel recept!


Om het echter goed te proeven, moeten we de traditie in ere houden en daarom alleen de volgende basis ingrediënten gebruiken: in reepjes gesneden gekruid Guanciale, een gouden crème gemaakt met eierdooiers en vers geraspte Pecorino Romano. De carbonarasaus is binnen enkele minuten klaar.


INGREDIËNTEN 2 pers:


- 240g Verse Tagliolini of anderen naar keuzen van onze pasta assortiment;

- 75g Guanciale

- 3 middelgrote eierdooiers

- 50g Pecorino Romano DOP

- Zwarte peper


STAP 1

Om Tagliolini alla Carbonara te bereiden, zet wat water op het vuur om de kooktemperatuur te bereiken en een hint van zout toevoegen, hier gaat je later de pasta koken (min.1L/100g pasta).


Bereid alle ingrediënten en keukengerei voor die je nodig hebt, timing is het geheime ingrediënt voor een uitstekende carbonara, we willen geen te vloeibare saus of zelfs een omelet!Laten we beginnen met het verwijderen van de zwoerd van het Guanciale en het eerst in dunne plakjes en vervolgens in reepjes en blokjes van ongeveer 1 cm dik snijden.

"De overgebleven korst kan worden hergebruikt om andere bereidingen op smaak te brengen, zoals soepen of sauzen op basis van vlees".
STAP 2

Giet de stukjes Guanciale in een pan met anti-aanbaklaag/wokpan en bruin ze ongeveer 8 - 10 minuten op middelhoog vuur, pas op dat ze niet verbranden, anders zal het een te sterk en licht bitter aroma afgeven. Nu wordt de guanciale gekookt dus zet het vuur uit en haal het met een schuimspaan uit de pan en doe de guanciale in een kom en zet opzij. Laat het vet olie in de wokpan.Is nu tijd voor de saus: doe de eidooiers in een kom, voeg de geraspt Pecorino toe en breng op smaak met zwarte peper. Meng alles met een handgarde tot je een gouden en gladde crème krijgt (als het nodig is doe nog een eierdooier bij).
STAP 3


Als het water voor de pasta nu kookt, neem dan je Verse Tagliolini van Pasta Cecchi en gooi ze er voor 45 seconden in! Giet gedurende deze 45 seconden een pollepel kookwater in de pan met het Guanciale vet en zet het vuur laag, giet nu de nog al dente pasta af in de pan met de vet. Draai het even om om het op smaak te brengen en zet het vuur uit.


Op die moment voeg de crème van eidooiers en Pecorino toe. Roer snel om te mengen en een romige saus te maken. Om het smeuïg te maken kun je een beetje kookvocht toevoegen. Voeg alleen op het einde de Guanciale toe, meng nog een laatste keer en serveer de Tagliolini alla Carbonara onmiddellijk.Ter garnering voeg meer geraspt Pecorino toe aan het oppervlak en een snufje zwarte peper naar smaak en BUON APPETITO!!Kommentare


bottom of page