top of page

Ravioli Lamsvlees met Bosbessen Saus

Wil je een onweerstaanbare saus bereiden? Hier is het dan, de Bosbessen Saus.Laten we dit kleine wilde besje combineren met een hartig zoetzure recept voor een originele vol smaak.Het Bosbessen Saus kan worden gecombineerd met vlees gerechten zoals in de traditie van de noordelijke regio's van Italië of samen worden genoten met rijpe kazen en een goed glas rode wijn of bier.

Laten we eens kijken naar de ingrediënten en overdrijf niet met de saus bij je ravioli, het is goed om te onthouden dat de vulling altijd koning is!INGREDIËNTEN 2 pers:


- 300g RAVIOLI Lamsvlees of anderen naar keuzen van onze pasta assortiment;


Texels Schuumkoppe en Bosbessen jam

- 1 gele ui (ongeveer 140 g)

- 75 g bosbessenjam

- 65 g bier

- 2 eetlepels EVO-olie

- Zout en peperSTAP 1

Zet wat water op het vuur om de kooktemperatuur te bereiken en een hint van zout toevoegen, hier gaat je later de pasta koken (min.1L/100g pasta).


Snijd de ui in dunne plakjes zodat deze bijna in de saus smelt. Vervolgens bereiden we 75 g bosbessen jam en 65 g bier. Voor de bosbessenjam voor dit recept gebruik ik het merk op de foto


Wilde blauwe Bosbessen Jam van Rigoni di Asiago

vanwege een persoonlijke voorkeur, aangezien het op het moment dat ik dit recept schrijf gemaakt is met wilde bosbessen en er geen suiker aan is toegevoegd, maar elk merk kan worden gebruikt.


Voor het bier heb ik echter gekozen voor de Texels Skuumkoppe omdat de aroma's perfect passen bij het lamsvlees, het eiland Texel staat immers bekend om beide ingrediënten!
STAP 2

Giet de EVO-olie in een pan, zodra deze op middelhoog vuur opwarmt, voeg je de ui toe en dek je af met een deksel. Zodra de ui zacht is, giet je het bier erbij en zet je het vuur hoger zodat de alcohol ongeveer 3 tot 4 minuten verdampt. Voeg op dit punt de jam toe en zet het vuur laag tot middellaag en kook, al roerend met een houten lepel, ongeveer 3 minuten of tot de saus romig wordt. Zet nu het vuur uit en breng op smaak met zout en peper.

STAP 3

Als het water kookt, neem dan de Lams Ravioli en gooi deze in het water en kook gedurende de tijd aangegeven op de verpakking. Zodra de nodige tijd is verstreken, verzamelt je de ravioli met een schuimspaan en doet je ze samen met 1 eetlepel Bosbessen saus per persoon in een kom.

Meng alles en serveer deze heerlijke verse Lams Ravioli. Combineren met een glas koude Texel bier is uiteraard een uitstekend idee! BUON APPETITO...Deze Lams ravioli is een verse pasta recept geserveerd met een heerlijk bosbessen saus bereid met Texels Schuumkoppe bier
Verse Ravioli met Lamsvlees

Suggesties:

Geniet van de bosbessen saus bij gebraden vlees (lamsvlees, kalkoen, rundvlees) of bij belegen kazen, je voelt wat een aangenaam contrast is. Dit pasta recept is in een paar minuten klaar, je kunt het dagenlang in de koelkast bewaren en je hoeft het alleen maar au bain-marie op te warmen voordat je het gebruikt.

Comments


bottom of page