top of page

Parmezaanse Crème


Bij de gedachte alleen al loopt het water me al in de mond, ja want deze simpele saus is heel veelzijdig in de herfstperiode (misschien wel het hele jaar door) en is heel makkelijk te maken in 8-10 minuten door een bord van 5 sterren te serveren: het is de Parmezaanse Crème.


Vandaag maken we het met ravioli gevuld met ricotta, spinazie en gorgonzola, maar het is heerlijk ook met veel andere ravioli.
INGREDIËNTEN x 2 pers:

- 300g RAVIOLI met RICOTTA< SPINAZIE & GORGONZOLA of anderen naar keuzen van onze Ravioli assortiment;


- 200 g melk

- 10 g Tarwe bloem

- 20 g boter

- 20 g geraspte Emmentaler (of kaas naar keuze zo als extra belegging)

- 60 g geraspte Parmigiano Reggiano

- 1 lepel extra vergine olijfolie

- tijm, zout en peper.
VOORBEREIDING:

STAP 1

Zet wat water op het vuur met een hint van zout om de kooktemperatuur te bereiken, waar je later de pasta kookt (1L/100g pasta).

We beginnen de boter in een pan te verwarmen met een lepel Extravergine Olijfolie, de bloem toe te voegen en te mengen met een garde. Kook 2-3 minuten om de smaak van rauwe bloem te verliezen. Het kan resulteren in klontjes


STAP 2

Voeg nu de koude melk toe en kook op middelhoog vuur zonder te stoppen met roeren tot je een vrij vloeibare saus krijgt.
We zijn er bijna... zet het vuur tot een minimum en voeg de Emmentaler toe met de geraspte Parmigiano Reggiano. Blijf roeren om de kazen goed te laten smelten en meng alles door elkaar.

Proef de saus en pas eventueel de smaak aan met peper en zout, draai de kelp uit en dek af met het deksel.

STAP 3

Kook de ravioli in de gezouten water beetgaar en kook de pasta in de pan met de saus af door een paar eetlepels kookwater toe te voegen om de saus te verdunnen en alles goed te mengen!


Ik wed dat je niet langer kunt wachten, maak je geen zorgen, de ravioli zijn klaar om gegeten te worden. Serveer ze op het bord en garneer met gemalen peper, een paar verkruimelde walnoten en een paar blaadjes verse tijm om je gasten of je familie letterlijk gek te maken... Buon Appetito!> Bestel je verse pasta vandaag hier !


Beschikbaar voor de gelukkige bewoners in de omgeving van Leiden (Leiderdorp, Oegstgeest, Warmond, Zoeterwouderijndijk en Voorschoten) en bezorgd van MA t/m VR tussen 15:00-19:00 uur.


Wilt je in het weekend van onze pasta genieten, max vóór donderdag bestellen en levering op vrijdag.

Comments


bottom of page