top of page

Pasta Salade in de Blauwe


Pasta eten op De Kaag

Zondag was een fantastische dag in Leiden, de zon scheen en een lichte bries streelde het blauwe water van De Kaag.


Het was een mooie gelegenheid om geen tijd te verspillen en een dag in het water te genieten om op De Kaag te zeilen en te eten een uitstekende lunch in alle rust en met een beperkt budget.


Kijk naar de video recept hier.


INGREDIËNTEN x 4 pers:

Garnalen, Zongedroogde tomaat, paprika, kappertjes en olijven.

- 320g Droge Pasta;

- 1 groene paprika; - 12 zongedroogde tomaat; - 4 eetlepels Taggiasche-olijven; - 1 lepeltje van kappertjes; - 8 bevroren garnalen;VOORBEREIDING:

STAP 1

Laten we zoals gewoonlijk beginnen door het water op te warmen met een snufje zout waar je later de garnalen en de pasta kookt (1L/100g pasta). Vervolgens bereiden we op onze keukentafel alle ingrediënten, Taggiasche olijven, kappertjes, in blokjes gesneden groene paprika en fijngesneden zongedroogde tomaatjes.


Giet in een grote pan twee eetlepels van Extra Vierge olijfolie en verwarm de gehakte knoflook op laag vuur. Zodra de geur van hete knoflook begint te ruiken, kunnen we de groene paprika toevoegen, mengen en 5/7 minuten op middelhoog vuur laten koken.


Garnalen en Pasta

Schroei de bevroren garnalen in het kokende water voor 3 minuten (waar de garnalen de smaak van de zee zullen verlaten voor de pasta).

Terwijl de garnalen koken, moet de paprika zacht zijn en kunnen we op een bord laten afkoelen en direct daarna doen we ook de garnalen.


STAP 2

Op dit punt is het tijd om de pasta te koken. Voor dit recept kun je net als ik twee soorten pasta gebruiken, niet alleen voor de vrolijke kleuren maar ook voor een verrassende smaak en een andere textuur. Bijvoorbeeld de droge Fusilli van Pasta Cecchi gemaakt met Italiaanse durumtarwe en op smaak gebracht met saffraan, samen met de volkoren Fusilli die rijk zijn aan natuurlijke vezels en geproduceerd zijn met steengemalen volkorenmeel van de Woerdense molen "DeWindhond".

Droge Pasta met Saffraan en Volkoren

Fusilli met saffraan koken in 4 minuten en die volkoren in 5 minuten. We beginnen met de volkoren gedurende 1 minuut en die vervolgens toe te voegen aan de saffraan en 4 minuten in te koken, zodat ze tegelijkertijd klaar zijn.

Als je een andere pasta gebruikt, controleer dan of de kooktijden anders zijn en doe hetzelfde.
STAP 3

Normaal gesproken raad ik aan om wat kookwater te bewaren om de saus te mengen, maar vandaag hebben we dat niet nodig omdat we een pastasalade bereiden.

Garnalen snijden voor Pasta salade

Giet nu de pasta af, laat afkoelen en snijd de garnalen doormidden voor meer uniformiteit van smaken tijdens de maaltijd. Zodra alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, kunnen we een grote kom nemen en ze allemaal mengen door eventueel een scheutje Extra Vierge Olijfolie toe te voegen samen met een scheutje verse peterselie.Een pasta salade kun je vers op de boot of naar het strand brengen met je koeltas en koud of op kamertemperatuur eten. Veel plezier en Buon Appetito!!
> Bestel je verse pasta vandaag hier !


Beschikbaar voor de gelukkige bewoners in de omgeving van Leiden (Leiderdorp, Oegstgeest, Warmond, Zoeterwouderijndijk en Voorschoten) e bezorgd van MA t/m VR tussen 15:00-19:00 uur. Wilt je in het weekend van onze pasta genieten, max vóór donderdag bestellen en levering op vrijdag en je kunt ze op zaterdag of zondag gemakkelijk consumeren!

Comments


bottom of page