top of page

Ragù van Pasta Cecchi


Gisteren was zondag en met wat meer vrij tijd hed ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om een ​​van de beroemdste recepten uit de Italiaanse keuken, de Ragù (vlees saus), te bereiden.


Juist omdat het een van de bekendste is, is het een van de meest geïmiteerde - en helaas ook verdraaide - recepten van de Italiaanse keuken geworden, zowel door huisvrouwen als door sterren chefs van over de hele wereld.Om deze reden stel Pasta Cecchi niet de originele versie voor, noch om te definiëren hoe de originele versie zou moeten zijn, maar gewoon een klassieke versie die precies is gebaseerd op de belangrijkste ingrediënten die niet mogen ontbreken in een vleessaus. Laten we in feite niet vergeten dat koken een kunst is en daarom is dat het allerbelangrijkste als u het lekker vindt wat u heeft gekookt!


INGREDIËNTEN:

- 500g Gemengd gehakt (50% rund en 50% varkensvlees)

- 70g Wortelen

- 70g Selderij

- 70g Rode uien

- 20g Boter

- 1 teen Knoflook

- 1L Tomatensaus zonder aromatische kruiden

- 50g Tomatenconcentraat

- 500 ml Water

- 1 glas Rode Wijn

- Zout en Zwarte Peper naar smaak

- 4 eetlepels Extra Vierge Olijfolie

- 1 glas Volle Melk

- 1 Laurier blad


TIP!

- Gebruik een grote pan met dikke bodem, antiaanbaklaag of in ieder geval geschikt voor langdurig koken.

- Kies het vlees dat u verkiest, het vlees mag niet te mager zijn, maar moet een vetcomponent bevatten waardoor het langdurig kan koken. Persoonlijk gebruik ik gehakt met 20% vet.

- Kies geen wijn van slechte kwaliteit met het excuus dat deze wordt gebruikt om te koken. In feite is goede wijn kostbaar voor de aroma's die ze vrijgeven in je Ragù, je kunt kiezen voor de witte, maar Pasta Cecchi geeft er de voorkeur aan om een ​​rode wijn te combineren die wordt beschouwd als de omhullende smaak van het vlees.VOORBEREIDING:

STAP 1

Het begint met het sauteren, snijd de wortels, uien, selderij en knoflook in kleine stukjes en hak ze fijn met een mes. Verhit vervolgens 4 eetlepels olie met de boter op laag vuur in de pan en voeg de 4 vers gesneden ingrediënten toe om de sauté te bereiden.


STAP 2

Zodra de groenten zacht zijn geworden, kunt u het gehakt toevoegen, het vuur hoger zetten en het bruin maken door de ingrediënten met behulp van een houten lepel ongeveer 10 minuten te mengen.


Nu dat de meeste vleessappen zijn opgedroogd is het de perfecte tijd om het glas rode wijn toe te voegen en op hoog vuur weer te laten sudderen. Als je de alcohol niet meer ruikt, betekent dit dat hij is verdampt en kunnen we de tomatenpuree, tomatensaus en water toevoegen (allemaal strikt op kamertemperatuur om het koken van het vlees niet te blokkeren)


Roer nu en zodra het begint te koken, verplaats je de pan naar de kleinere kachel, zet het vuur laag en dek af met een deksel. Laat de pollepel in het midden staan ​​om dikte te creëren en laat de stoom ontsnappen, kook twee uur onder af en toe roeren. Voeg als er nog 20 minuten koken zijn de melk toe en meng goed. Melk is het geheim van de perfecte ragù, het verwijdert de zuurgraad van de tomaat en maakt de saus zacht en omhullend.STAP 3

Nu is je vleessaus klaar, zet je het vuur uit, voeg zout en zwarte peper naar smaak toe en voeg, ondanks dat de originele saus geen aromatische kruiden bevat, een laurierblad toe om de saus net dat beetje extra te geven dat je saus speciaal maakt . Laat het afkoelen zonder deksel zodat het een beetje opdroogt en dan kun je het gebruiken of in de koelkast bewaren voor 2 of 3 dagen of in enkele potjes om in de vriezer te zetten om op elk moment van je fantastische saus te kunnen genieten !


STAP 4 ...bijna tijd om te eten!!

Zet zoals altijd wat water op het vuur met een snufje zout om de kooktemperatuur te bereiken, waar je later de pasta kookt (1L/100g pasta).

Verse Eieren Ballerine met Spinazie

Doe twee eetlepels Ragù per persoon in een mooie kom, kook de verse pasta, vandaag 480g Verse Eieren Ballerine verrijkt met Spinazie van onze speciaale assortiment voor 4 personen, klaar in 1 minuut.


Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus, meng 1 minuut goed en van je heerlijke Ragù van Pasta Cecchi droom je ervan om in Italië te zijn met zijn heerlijk smaak en omhullende aroma! BUON APPETITO!Ragù van Pasta Cecchi is perfect op lange pasta zoals Tagliolini of korte pasta zoals Ballerine. Het gaat ook heel goed met sommige ravioli, zoals die gevuld met Ricotta en Spinazie.
Verse Spinazie Ballerine met die heerlijk Ragù van Pasta Cecchi

> Bestel je verse pasta vandaag hier !

Beschikbaar voor de gelukkige bewoners in de omgeving van Leiden (Leiderdorp, Oegstgeest, Warmond, Zoeterwouderijndijk en Voorschoten) e bezorgd van MA t/m VR tussen 15:00-19:00 uur. Wilt je in het weekend van onze pasta genieten, max vóór donderdag bestellen en levering op vrijdag en je kunt ze op zondag gemakkelijk consumeren!


bottom of page