top of page

Ravioli Gorgonzola met Peren saus


De smaak van dit recept is zeker ongebruikelijk, maar juist door buiten de comfortzone te treden, ontdekken we de magie van nieuwigheid voor een gerecht met een originele smaak.


Geweldig voor een thuisdiner of om te pronken bij een speciale gelegenheid!

Om de voorgerecht van vandaag te bereiden heb je heel weinig tijd nodig en de volgende ingrediënten.INGREDIËNTEN 2 pers::


- 300 g RAVIOLI APPETITOSI of anderen naar keuzen van onze pasta assortiment;

- 100 g peer;

- ongeveer 200 g Zoete ui;

- 3 gedroogde tomaten;

- een handvol amandelen;

- 8 basilicumblaadjes;

- 30 g Pecorino;

- 20 g extra vergine olijfolie;

- Zout naar smaak;STAP 1

Zet wat water op het vuur om de kooktemperatuur te bereiken en een hint van zout toevoegen, hier gaat je later de pasta koken (min.1L/100g pasta).Organiseer ondertussen je werkplan. Schil de ui en snijd hem doormidden, daarna de peer. Rooster en verkruimel een deel van de amandelen om het gerecht te garneren (ik nam ze heel vers nog in hun schil, maar je kunt ze al gepeld krijgen).


STAP 2

Dompel de zoete ui erin. Na 7 minuten is de ui zacht, probeer er met een vork in te prikken om te controleren of dit inderdaad het geval is. Als het vruchtvlees zacht is, is je ui gaar. Haal de ui uit de pan en doe deze in het glas van de staafmixer. Voeg in hetzelfde glas de peer toe, de meeste amandelen, samen met de gedroogde tomaten en de basilicumblaadjes (houd er een paar apart voor het garneren). Voeg bij deze ingrediënten een stukje pittige kaas toe (ik gebruik Pecorino, maar je kunt ook een andere kaas gebruiken). Het belangrijkste is dat het een voldoende hartig zuivelproduct is. Besprenkel vervolgens met extra vierge olijfolie.


Mix alles door elkaar tot je een smeuïge crème hebt, die je kunt gebruiken om je ravioli op smaak te brengen. Giet de vers gemaakte saus in een grote kom en kook de ravioli vervolgens gaar in kokend water.


STAP 3

Zodra de Ravioli klaar zijn, vang je de ravioli op met een schuimspaan en doe je ze in de kom met de saus. Meng voorzichtig door indien nodig een paar eetlepels kookwater toe te voegen en, als je wilt, sauteer ze met polsbewegingen als een grote chef-kok, ze zijn snel klaar om te worden geserveerd.


Begin met het samenstellen van het gerecht door twee grote basilicumblaadjes in het midden te leggen. Leg de goed gekruide ravioli met de saus op het basilicumbedje en zorg ervoor dat het hele bord niet vies wordt. Garneer tot slot met de verkruimelde geroosterde amandelen. BUON APPETITO!!


Comentários


bottom of page