top of page

Ravioli Mediterranei in Klassiek Saus


Pasta saus met tomaten en Taggiasche olijven - Pasta Recept

Met deze ravioli wil Pasta Cecchi de keuken benadrukken die gemaakt is van producten van de aarde zoals paprika, aubergine en courgette gecombineerd met griesmeel van Italiaanse oorsprong en biologische eieren. Een compleet maaltijd dat door tijdgebrek aansluit bij de moderne behoefte.


Met dit simpel recept bespaart je zeker tijd zonder een vers, gezond en smakelijk gerecht op te geven dat verband houdt met het Mediterrane Dieet.


Maar wat is het Mediterrane Dieet?


Het Mediterrane Dieet is afgeleid van het Griekse "diaita" wat levensstijl betekent, in feite verwijst het juist naar een culturele factor.


Op 16 november 2010 keurde het Intergouvernementeel Comité van de Unesco-conventie inzake immaterieel cultureel erfgoed in Nairobi, Kenia, de opname van het Mediterrane Dieet in de lijst van immaterieel cultureel erfgoed.


Samen eten is de basis van de culturele identiteit en continuïteit van gemeenschappen in het Middellandse-Zeebekken, waar de waarden van gastvrijheid, buurt, interculturele dialoog en creativiteit worden gecombineerd met respect voor het grondgebied en de biodiversiteit, waardoor ambachtelijke producten worden versterkt.

De Italiaanse voedselhistoricus Massimo Montanari zegt dat elk aspect van voedsel verbonden is met geschiedenis en ook een cultuur uitdrukt in zijn boek “Il Cibo come cultura" (Eten als cultuur).


INGREDIËNTEN 2 pers:

- 300g RAVIOLI MEDITERRANEI of anderen naar keuzen van onze Ravioli assortiment;- 100ml Tomatensaus (zonder kruiden)

- 4 theelepels van Taggiasche Olijven

- 2 eetlepels Extra Vierge OlijfolieTIP!

Ravioli is een soort pasta die alle smaken van het gerecht al binnen en in het deeg bevat, daarom kan het kruiden ervan met zware en overvloedige sauzen alleen de smaak van het product bedekken en in gevaar brengen. Simpel is het beste!
STAP 1

Zet wat water op het vuur met een snufje zout om de kooktemperatuur te bereiken, waar je later de pasta kookt (1L/100g pasta).

Giet de overige 3 ingrediënten bij elkaar in een grote pan, meng, breng op smaak met zout en verwarm lichtjes om de smaken te mengen voor 10 minuten (niet koken). Dek vervolgens af met een deksel.


STAP 2

Kook nu je Verse Ravioli van Pasta Cecchi 2 - 3 minuten in de kokende water, en met een zeef giet de pasta af wanneer deze gaar is direct in de pan met de saus, roeren en serveren ze lekker warm op het tafel met een paar verse basilicumblaadjes... BUON APPETITO!Ravioli van Pasta Cecchi met klassiek tomatensaus, gemaakt in Leiden door Italiaanse handen.

~ ~ ~


«Il cibo è cultura quando si produce, quando si prepara, quando si consuma. È il frutto della nostra identità e uno strumento per esprimerla e comunicarla” (Massimo Montanari)


~ ~ ~


> Bestel je verse pasta vandaag hier !

Beschikbaar voor de gelukkige bewoners in de omgeving van Leiden (Leiderdorp, Oegstgeest, Warmond, Zoeterwouderijndijk en Voorschoten) e bezorgd van MA t/m VR tussen 15:00-19:00 uur.

Wilt je in het weekend van onze pasta genieten, max vóór donderdag bestellen en levering op vrijdag. De pasta heeft een paar dagen houdbaarheid en je kunt ze op zondag gemakkelijk consumeren!


Comments


bottom of page