top of page

Ravioli met de Smaken van Sicilië


Ravioli met Citroen van Pasta Cecchi

De Ravioli van vandaag heeft een zeer verfijnde en bijzondere smaak met een mix van Siciliaanse smaken met behulp van Ravioli met Citroen di Pasta Cecchi.


Een citrusvrucht die in Italië zeker gewaardeerd wordt in veel recepten en perfect combineert met amandelen, ook in het buitenland erg populair.


Wist je dat over Amandelen?

Amandel wordt verbouwd in het uiterste zuidoosten van Sicilië en wordt samen met de citroen beschouwd als een van de symbolen van deze regio.Dus maakte ik een eenvoudig gerecht door de ravioli te serveren met een scheutje Parmigiano Reggiano, gehakte amandelen en een paar fijngehakte peterselieblaadjes, daarna een scheutje Extra Vierge Olijfolie.Perfect voor oudejaarsavond of een andere geweldige dag van het jaar.INGREDIËNTEN 2 pers:


- 300g RAVIOLI met CITROEN of anderen naar keuzen van onze pasta assortiment;

- 20g Parmigiano Reggiano

- 4 Amandelen

- Verse Platte Peterselie

- Extra Vergine OlijfolieSTAP 1


Zet wat water op het vuur om de kooktemperatuur te bereiken en een hint van zout toevoegen, hier gaat je later de pasta koken (min.1L/100g pasta).


Rasp eerst de Parmezaanse kaas op een schoteltje, verkruimel dan de natuurlijke (ongezouten) amandelen en hak als laatste de verse peterselie fijn. Zodra deze drie ingrediënten klaar zijn, controleer je de watertemperatuur, als het kookt kunnen we de ravioli binnen gooien en de kookminuten instellen.


STAP 2

Zodra de ravioli klaar zijn, vangt je deze op met een schuimspaan en schikt je ze direct op het borden om te beginnen met garneren in deze volgorde: een scheutje Extra Vierge Olijfolie (om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken), een scheutje Parmezaanse kaas , de krokante stukjes amandelen en als laatste strooi er de verse peterselie over.


Zet jouw Ravioli nu op tafel en eet ze lekker warm, BUON APPETITO!


Recept voor verse ravioli met citroen
Comments


bottom of page