top of page

Ravioli met gevangen Garnalen op erwtencrème


In dit recept wil ik graag mijn nieuwe wild gevangen garnalen ravioli introduceren, bereid op een smeuïge erwtencrème. Het is een vrij eenvoudig recept dat ik heb gemaakt voor de kerstvakantie, maar eigenlijk het hele jaar door perfect is en je familie en gasten verbluft achterlaat!


Er zijn enkele voorzorgsmaatregelen nodig, dus bekijk de volledige video (hier) voor een volledig inzicht.

Lees eerst het recept hieronder en laten we dan samen beginnen met koken (pauzeer wanneer je het nodig hebt)
Ingredienten:

- Vis Ravioli van Pasta Cecchi met wilde gevangen garnalen uit Argentinië


- Erwtencrème

200 g erwten

100 ml water

Zout en zwarte peper naar smaak


- Garnering

50 g tuinbonen

Halve ui

Extravirgine olijfolie

Venkel kruid

Oranje Paprika (of als alternatief gele kerstomaat)

1 glas witte wijn


VOORBEREIDING

STAP 1

Zet zoals altijd wat water op het vuur om de kooktemperatuur te bereiken, waar je later de pasta kookt (1L / 100g pasta).

Die meeste ingredienten om de paste te bereiden zijn erwten, tuinbonen, oranje Paprika en een goede witte wijn.
Erwten, Tuinbonen, Oranje Paprika, Witte wijn

Kook in een aparte pan met kokend water de tuinbonen in ongeveer 5 minuten. Neem intussen de ui en de paprika en snij ze in plakjes.STAP 2

Neem de tuinbonen uit de pan en laat ze afkoelen onder koud water zodat ze niet te gaar worden. Houd het hete water waarin je nu de erwten kunt koken tot het water kookt. Haal ondertussen de transparante schil van de tuinbonen eraf (er blijft alleen het meest malse en smakelijke deel over). Op dit moment zou de erwten klaar moeten zijn, neem ze uit de pan en vergeet niet om het water nog te bewaren, want het bevat alle smaken van beide bonen, inclusief een deel van hun voedingsstoffen.

Nu ga je de erwten mengen door een lepel van dit geweldige water toe te voegen om je gladde room te maken en giet wat Extravirgin olijfolie naar smaak.


Tip: is hier belangrijk om niet te overtreffen met de olie of met het water (bekijk in de video 3:40).
STAP 3

Roerbak de gesneden uien in 3 eetlepels Extravirgin olijfolie, voeg dan de tuinbonen toe en schenk er een glas witte wijn bij voor extra smaak. Pas aan met zwarte peper, zout en als laatste de paprika. Laat het langzaam garen en voeg indien nodig wat heet water van de bonen toe (hoop dat je het niet weggooit hebt... anders geen probleem, kun je ook het hete water gebruiken uit de grote pan waar je de pasta in gaat doen).


STAP 4

Kies je favoriete bord en creëer met behulp van een keukenkam (of zoals ik je creativiteit) een kleine kust waar je ravioli op kan stranden. Het is bijna tijd om te eten, pak je Pasta Cecchi-doos en doe alle ravioli voorzichtig 3 minuten in het kokende water.

Laat ze vervolgens uitlekken met behulp van een schuimspaan en leg ze op het bord. Garneer met de rest van de ingrediënten een druppel Extravirgin olijfolie en BUON APPETITO!


> Bestel je verse pasta vandaag hier !

Beschikbaar voor de gelukkige bewoners in de omgeving van Leiden (Leiderdorp, Oegstgeest, Warmond, Zoeterwouderijndijk en Voorschoten) e bezorgd van MA t/m VR tussen 15:00-19:00 uur.


Wilt je in het weekend van onze pasta genieten, max vóór donderdag bestellen en levering op vrijdag. De pasta heeft een paar dagen houdbaarheid en je kunt ze op zondag gemakkelijk consumeren!

댓글


bottom of page