top of page

Ravioli met Makreel en Kikkererwtencrème


Makreel is een vis soort die tot de bekendste en meest gewaardeerde in de Mediterrane keuken behoort vanwege zijn rijke en tegelijkertijd lichte smaak.


Deze Wildvang Makreel wordt op ambachtelijke wijze gerookt door rookkasten op open vuur. De deskundige producent gebruikt hiervoor een mengsel van beuken en sparrenhout en het rookproces duurt gemiddeld 2 tot 3 uur.
INGREDIËNTEN 2 pers:


- 300g RAVIOLI met WILDVANG MAKREEL of anderen naar keuzen van onze Ravioli assortiment;


Deze Wildvang Makreel wordt op ambachtelijke wijze gerookt door rookkasten op open vuur

- 120g Gedroogde Kikkererwten

- 1 teentje Knoflook

- 1 takje rozemarijn

- een handvol pistachenoten

- Extra Vergine olijfolie


TIP! Je kunt ook voorgekookte kikkererwten gebruiken, maar het resultaat zal niet hetzelfde zijn. Met kikkererwten die thuis gekookt zijn en hun kookwater op smaak gebracht met knoflook en rozemarijn, is succes van dit eenvoudige en delicate gerecht gegarandeerd.VOORBEREIDING:

STAP 1

Kook de geweekte kikkererwten (12 uur in water geweekt) in een pan met een teentje knoflook en een takje rozemarijn. Laat ongeveer 1 uur koken en pas op het einde het zout naar smaak toe.


Zout wordt pas aan het einde toegevoegd om te voorkomen dat de kikkererwten hard of ongelijk gaar blijven.
STAP 2

Zet wat water op het vuur met een hint van zout om de kooktemperatuur te bereiken, waar je later de pasta kookt (1L/100g pasta).

Neem de gekookte kikkererwten, je kunt de rozemarijn eruit halen maar bewaar het teentje knoflook want dat zal aangenaam zijn, het moet een fluweelzachte crème worden voor je verse pasta.

Neem de gekookte kikkererwten, je kunt de rozemarijn verwijderen maar bewaar het teentje knoflook omdat aangenaam zal zijn, voeg wat water toe waar je de kikkererwten in hebt gekookt en meng het goed met een mixer en voeg meer water toe tot je een vloeibare room bereikt, het moet zacht zijn.

Proef het nu en breng eventueel op smaak met zout.
STAP 3

Neem de gepelde pistachenoten en verkruimel ze grof, ze zullen dienen om het gerecht te garneren en bij elke hap te begeleiden.

Pak nu je doosje RAVIOLI met WILDVANG MAKREEL en kook ze 3 minuten. Giet ondertussen de kikkererwtencrème op de borden om een ​​dun bed voor de ravioli te creëren. Giet vervolgens de ravioli af met een schuimspaan en verdeel ze over borden.

Is nu tijd om je gerechten te garneren met pistachenoten en Extra Vierge olijfolie. Warm serveren vergezeld van een goed glas roséwijn en geniet van deze heerlijke ravioli met een zachte en romige vis vulling, BUON APPETITO!


~ ~ ~


> Bestel je verse pasta vandaag hier !

Beschikbaar voor de gelukkige bewoners in de omgeving van Leiden (Leiderdorp, Oegstgeest, Warmond, Zoeterwouderijndijk en Voorschoten) e bezorgd van MA t/m VR tussen 15:00-19:00 uur.


Wilt je in het weekend van onze pasta genieten, max vóór donderdag bestellen en levering op vrijdag. De pasta heeft een paar dagen houdbaarheid en je kunt ze op zondag gemakkelijk consumeren!

Comments


bottom of page