top of page

Ravioli met Salieboter & geroosterde Pijnboompitten


Met welke saus kan ik ravioli eten?

Dit is de meest voorkomende vraag die klanten ons stellen en het antwoord is integendeel de eenvoudigste! De eenvoudigste en lekkerste manier om de overgrote meerderheid van ravioli op smaak te brengen, is met salieboter (boter en salie). Zo ontstond een klassiek gerecht voor traditionele Italiaanse lunches en diners.Groen is de kleur van de lente en van de asperges uit Italië die wij hebben gekozen voor onze nieuwe verse ravioli en voor het pasta recept van vandaag.

Alle Ravioli zijn een eenvoudig gerecht en ontzettend lekker om op tafel te zetten. In feite mag de saus voor ravioli alleen een aanvulling zijn om de ravioli te maken die je naar je mond brengt. De echte smaak zit erin om bij elke hap te exploderen, niemand kan het weerstaan! Zelfs niet jij!

INGREDIËNTEN 2 pers:

Saliboter, boter en salie

- 300g RAVIOLI met GROENE ASPERGES of anderen naar keuzen van onze Ravioli assortiment;- 40g Boter;

- 6/7 Salie blaadjes (alternatief 2 theelepels gedroogde salie);

- 1 handvol pijnboompitten;

- extra vergine olijfolie;


TIP! Rooster de pijnboompitten lichtjes op het vuur met een antiaanbaklaag pan tot ze lichtbruin worden en je het roosteren ruikt. Je krijgt zo een gerecht met zeer aangename knapperige tonen! Gewoon goddelijk!
VOORBEREIDING:

STAP 1

Zet wat water op het vuur met een hint van zout om de kooktemperatuur te bereiken, waar je later de pasta kookt (1L/100g pasta).

Doe de boter in een pan (zonder het vuur aan te steken) met de salie blaadjes (heel of in stukjes). Ik raad altijd aan om de bladeren af te spoelen voor gebruik in de keuken en ze voorzichtig af te drogen met een doek om besmetting te voorkomen.STAP 2

Verkruimel de pijnboompitten grof (beter als je ervoor hebt gekozen om ze te roosteren) en zet ze apart.

STAP 3

Pak nu je doosje VERSE RAVIOLI van Pasta Cecchi en kook ze 3 minuten.

Daarna neem de ravioli met een schuimspaan en doe ze in de pan met de boter en salie om ze ongeveer 1 minuut op smaak te brengen en meng ze goed met elkaar.


De ravioli zal erg heet zijn en zal de boter smelten en alle smaken vermengen met de salie zonder enige andere warmte toe te voegen. Voeg eventueel een paar eetlepels kookwater toe om de saus romig te houden. Serveer tenslotte je ravioli met boter en salie en garneer ze met de verkruimelde pijnboompitten.


Breng ze aan tafel en je krijgt bij de eerste hap het applaus van je gasten! BUON APPETITO!!


Ravioli salieboter (boter en salie) met geroosterde pijnboompitten, Leiden
Ravioli met boter en salie

~ ~ ~

> Bestel je verse pasta vandaag hier !


Beschikbaar voor de gelukkige bewoners in de omgeving van Leiden (Leiderdorp, Oegstgeest, Warmond, Zoeterwouderijndijk en Voorschoten) en bezorgd van MA t/m VR tussen 15:00-19:00 uur.


Wilt je in het weekend van onze pasta genieten, max vóór donderdag bestellen en levering op vrijdag.

Comments


bottom of page