top of page

Ravioli met Walnootpesto


Verse Ravioli Ricotta en Spinazie met walnoot pesto, blauwe kaas, Parmezanse kaas, tuinkers.

Als ik uit mijn laboratorium loop ben ik altijd alert op alles wat ik tegenkom en betreft pasta, ik heb vaak sterke inspiraties gevonden! Een voorbeeld laatst, ik liep de supermarkt binnen en de cover van +Lekker, een speciale uitgave van Plus Magazine, trof me met een foto van een bord ravioli met een rustieke smaak. Ik opende het en binnenin vond ik verschillende recepten met de titel "Super Snelle Lente Pasta's"...


Dit is de omslagfoto, Ravioli met Ricotta en Spinazie gemaakt met WalnootPesto, Ik heb het thuis geprobeerd en het is heerlijk!INGREDIËNTEN 2 pers:

- 300g RAVIOLI met RICOTTA & SPINAZIE of anderen naar keuzen van onze Ravioli assortiment;

- 100g walnoten

- 100g blauwe kaas

- 40g Parmigiano Reggiano grattuggiato

- tuinkers

- 40g Paneermeel

- 80ml Extravirgine Olijfolie

- 1 tl grof zeezout

- ½ tl zwarte peper

STAP 1

Zet watwater op het vuur om de kooktemperatuur te bereiken en een hint van zout toevoegen, hier gaat je later de pasta koken (min.1L/100gpasta).

Doe ongeveer 80% van de walnoten samen met het paneermeel, het zeezout, de zwarte peper, de Parmigiano Reggiano en de olijfolie in de blender en mix tot een smeuige pesto. Nu gebruik de helft van de walnootpesto en doe ze in een kom.


Neem de blauwe kaas en snijd deze in kleine stukjes, spoel wat tuinkers af en zet het opzij voor later, neem dan de laatste paar noten en plet ze.
STAP 2

Kook nu de verse ravioli beet gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. TIP!! Terwijl de ravioli koken, neem een ​​paar eetlepels kookwater om de walnotenpesto romiger te maken, anders loop je het risico wat ravioli te breken omdat de saus misschien iets te vast is.


Als de Ravioli klaar zijn, giet ze af met een shcuimspaan en doe de pasta samen met de pesto en hussel goed om. Voeg nog een paar eetlepels kookwater toe als je de meest romige saus wilt.


Verdeel de Ravioli over de borden en garneer met de blauwe kaas, de verpletterd walnoten en de tuinkers. BUON APPETITO!!
Verse Ravioli Ricotta en Spinazie met walnoot pesto, blauwe kaas, Parmezanse kaas, tuinkers.
Ravioli met walnoot pesto

Comentarios


bottom of page