top of page

Ravioli op een bedje van pompoen



INGREDIËNTEN 2 pers:


- 300g RAVIOLI WILDZWIJN of anderen naar keuzen van onze pasta assortiment;


- 160 g gemengde champignons

-  150 gram pompoen

-  50 g prei

-  Zout naar smaak

-  Zwarte peper naar smaak

-  Extra vergine olijfolie




STAP 1

Maak de prei schoon, was hem, snijd hem in plakjes en bak hem vervolgens bruin in een pan met extra vergine olijfolie.Was en snij intussen de pompoen in blokjes en voeg deze toe aan de prei, bedek met kokend water en kook tot de pompoen zacht wordt (ongeveer 10 min.).  Zet nu het vuur uit en mix tot een crème, voeg naar smaak zout en peper toe.  Dek af met aluminiumfolie om de crème warm en zacht te houden.



STAP 2

In een koekenpan (deze wordt gebruikt om de ravioli in te doen) bruin het teentje knoflook met de extra vergine olijfolie, voeg als de knoflook goudbruin is de fijngehakte paddenstoelen toe en kook gedurende 5 minuten samen met een takje verse rozemarijn en zet dan het vuur uit.



STAP 3

Het is nu tijd om te eten... kook de ravioli in kokend water, verzamel ze een minuut vóór de aangegeven tijd op de verpakking met een schuimspaan en doe ze in de pan met de paddenstoelen, meng 1 minuut op lage vuur (doe een lepel kookvocht bij als nodig is) dan doe het vuur uit.


Neem nu de borden en met een lepel maak een streep met de pompoencrème en leg de ravioli erop. Versier het geheel met de paddenstoelen en een scheutje extra vergine olijfolie.


BUON APPETITO!!



bottom of page