top of page

Ravioli Sapore di Mare met Doperwtjes



INGREDIËNTEN 2 pers:


- 300g RAVIOLI SAPORE DI MARE of anderen naar keuzen van onze Ravioli assortiment;

- 1 teentje knoflook;

- 1 halve rode ui;

- 1 eetlepel gerookte spek blokjes;

- 1 handvol doperwten (vers of diepvries);

- 1 eetlepel mascarpone (alternatief boter);

- extra vergine olijfolie;

- peterselie;



STAP 1


Zet watwater op het vuur om de kooktemperatuur te bereiken en een hint van zout toevoegen, hier gaat je later de pasta koken (min.1L/100gpasta).



Kook de erwten in het kookwater voor de pasta 5 minuten als ze bevroren zijn (of 3 minuten als ze vers zijn). Verzamel ze met een schuimspaan en leg ze opzij.


STAP 2

Doe in een pan (beter een wokpan) 2 of 3 eetlepels extra vergine olijfolie en het geperste teentje knoflook om de olie op smaak te brengen, zodra deze bruin wordt, verwijder deze en voeg de fijngesnipperde ui toe. Kook een paar minuten op middelhoog vuur en voeg dan, zodra het zacht is, het spek toe en verhoog het vuur gedurende 3 minuten.



Voeg dan de erwten toe, meng goed en zet het vuur uit. Voeg nu de mascarpone toe, meng opnieuw om alle ingrediënten te mengen en dek af met het deksel.



STAP 3

Het is tijd om de ravioli in water op kooktemperatuur te koken en als ze klaar zijn, verzamel ze met een schuimspaan en doe ze in de pan met de erwtendressing. Meng goed en serveer gegarneerd met een scheutje extra vergine olijfolie en eventueel wat verse peterselie. BUON APPETITO!!



コメント


bottom of page