top of page

Rode Pesto voor Groene Ravioli met Eekhoorntjesbrood (Porcini)


Eekhoorntjesbrood is de paddenstoel bij uitstek, het heeft een onweerstaanbaar aroma en een omhullende smaak die goed past bij veel winterse gerechten. Pasta Cecchi bereidt deze paddenstoelen gewikkeld in een groen deeg met bijna 30% spinazie en zonder ei. Een veganistische ravioli voor alle liefhebbers van pasta, natuur en gezond eten.
GREEN RAVIOLI met EEKHOORNTJESBROOD - PORCINI

Rode pesto is een saus op basis van gedroogde tomaten en amandelen, rijk aan eiwitten. Het heeft een lichte en om hullende smaak met tonen van het bos die perfect passen bij onze verse ravioli met eekhoorntjesbrood ("Porcini" paddenstoelen in italiaans). Ik raad je aan om het recept te bewaren omdat het ook erg lekker is bij andere soorten verse pasta, zoals tagliolini, of om snel heerlijke fingerfood te bereiden.


Het kan zelfs gebruikt worden om voorgerechten op smaak te brengen, als spread voor croutons, in gezonde salades of om leuke aperitieven te bereiden.
Ingredienten voor 4 pers.:

- GREEN RAVIOLI met EEKHOORNTJESBROOD of andere ravioli /producten van Pasta Cecchi die je met deze saus wilt aankleden.


- Gedroogde tomaten in olie 70 g

- Gepelde amandelen 50 g

- Extra vierge olijfolie 50 ml

- Parmigiano Reggiano 25 g (of de veganistische variant, afhankelijk van uw voorkeuren)

- Basilicum 1 plukje

- Peterselie 1 plukje

- Knoflook 1 teentje

- Zout zoals vereistTIP:

We roosteren de amandelen om een ​​intensere smaak vrij te geven en we hakken ze apart om ze grover te laten en de pesto een knapperig deel te geven. (voor het gemak of voor een gelijkmatig romige saus kun je ook samen met de andere ingrediënten hakken).


Vaste volgers hebben mijn video over pesto zeker gezien (hier), met behulp van de mixer is het belangrijk om de mesjes in de vriezer te leggen en ze erg koud te gebruiken. Deze bewerking beperkt de mogelijkheid dat de pesto oxideert, donker of bitter wordt.VOORBEREIDING:

STAP 1

Zet zoals altijd wat water op het vuur met een hint van zout om de kooktemperatuur te bereiken, waar je later de pasta kookt (1L/100g pasta).

Verhit een pan met antiaanbaklaag en rooster de amandelen aan beide kanten (bij Lidl vind je ze ook al geroosterd), doe ze in de mixer en hak ze grof. Opzij houden. Maak de mixerbladen schoon, leg ze minimaal 30 minuten in de vriezer.STAP 2

Pasta Cecchi bereiding van Rode pesto met  zongedroogde tomaten - pasta recepten
Rode pesto met zongedroogde tomaten

Combineer de tomaten, knoflook, peterselie en basilicum in de mixer met een snufje zout en hak het fijn en voeg beetje bij beetje de olie toe. Ga door tot je een romige consistentie krijgt. Voeg de amandelen toe en laat de mixer weer een paar seconden draaien.

STAP 3

Doe in dezelfde pan waarmee je de amandelen roosterde een lepel per persoon van rode pesto en een paar lepels kookwater, roer om de saus te verwarmen en romig te maken (het vuur is uit, oeft niet te koken).

Eekhoorntjesbrood is de paddenstoel bij uitstek, het heeft een onweerstaanbaar aroma en een omhullende smaak die goed past bij veel winterse gerechten. Pasta Cecchi bereidt deze paddenstoelen gewikkeld in een groen deeg met bijna 30% spinazie en zonder ei. Een veganistische ravioli voor alle liefhebbers van pasta, natuur en gezond eten.
GREEN RAVIOLI met EEKHOORNTJESBROOD - PORCINI

Pak je Pasta Cecchi doos van heerlijk spinazie ravioli gevuld met eekhoorntjesbrood paddesnstoelen, doe voorzichtig alle ravioli in het kokende water en laat ze koken voor 2 minuten. Laat ze vervolgens uitlekken met behulp van een schuimspaan en leg ze in de pan met de rode pesto, roer 1 minuut met het vuur uit en serveert warm op tafel... BUON APPETITO!


BEHOUDEN:

Je kunt de rode pesto direct gebruiken of tot 3 dagen in de koelkast bewaren onder een laagje olie.


> Bestel je verse pasta vandaag hier !

Beschikbaar voor de gelukkige bewoners in de omgeving van Leiden (Leiderdorp, Oegstgeest, Warmond, Zoeterwouderijndijk en Voorschoten) e bezorgd van MA t/m VR tussen 15:00-19:00 uur.


Wilt je in het weekend van onze pasta genieten, max vóór donderdag bestellen en levering op vrijdag. De pasta heeft een paar dagen houdbaarheid en je kunt ze op zondag gemakkelijk consumeren!


Comments


bottom of page