top of page

Tagliolini met Ansjovis


Verse pasta met ansjovis, pijnboompitten, knoflook, peterselie en chilipeper

Zondag is magisch dankzij vrije tijd en de mogelijkheid om zonder al te veel moeite met verschillende gerechten te experimenteren.


Het pasta recept van vandaag is dus perfect, maar het is ook een uitstekend alternatief om doordeweeks te genieten van een bijzonder gerecht als je niet al te veel tijd hebt: Verse Tagliolini met ansjovis is eenvoudig en veelzijdig!


Uitstekend voor een last minute maar nog steeds een elegant diner.


Aan de basis van de hedendaagse smaak liggen klassieke aroma's zoals pijnboompitten, knoflook, peterselie en chilipeper, maar laten we verder gaan met de ingrediënten...


INGREDIËNTEN 2 pers:


- 240g VERSE TAGLIOLINI of anderen naar keuzen van onze pasta assortiment;

- 40g Ansjovis in olie (uitlekgewicht)

- 35g Tomatenpuree (of tomatensaus 60g)

- 35g Pijnboompitten

- 1 teentje Knoflook

- Chilivlokken (of 1 verse chilipeper)

- 1 takje Peterselie

- Extra vierge olijfolie q.s.


STAP 1

Zet wat water op het vuur om de kooktemperatuur te bereiken en een hint van zout toevoegen, hier gaat je later de pasta koken (min.1L/100g pasta).


Schik de peterselie, chilipeper, knoflookteen, 25 g pijnboompitten en 20 g ansjovis op een snijplank. Hak fijn om een ​​uniform mengsel te krijgen en zet opzij.STAP 2

Verhit nu de olie in een grote pan (bij voorkeur een wok omdat de pasta daarna wordt toegevoegd), voeg de resterende ansjovis toe en smelt deze op middelhoog vuur. Als de ansjovis is opgelost voeg vervolgens de aromatische trite toe, giet je een beetje heet water, de tomatenpuree erbij en kook 5 minuten zodat de smaken zich kunnen vermengen.STAP 3

Verse Tagliolini

Het is tijd om de tagliolini te koken, ze nog zeer beetgaar af te gieten en toe te voegen aan de pan met de saus om alles door elkaar te mengen. Mix een minuutje, voeg eventueel wat kookvocht toe om het gerecht smeuïger te maken.


Pasta met saus en kookvocht. Zo maak je de beste pasta gerecht.
De pasta is nu klaar om geserveerd te worden, garneer het gerecht met de overgebleven pijnboompitten en geniet meteen van je tagliolini met ansjovis!

BUON APPETITO!
Verse Pasta met heerlijk AnsjovisComments


bottom of page