top of page

Verse Tagliolini met Kreeft


Verse eieren Tagliolini past perfect bij schaaldieren en vandaag beschouwen we het bij kreeft.


De kreeft komt voor langs de rotskusten van de oostelijke Atlantische Oceaan en in de Middellandse Zee, waar hij de voorkeur geeft aan ondiepe kustgebieden: ongeveer 50 meter.


Kreeft jaagt vooral 's nachts op weekdieren en tweekleppigen.Ingrediënten voor 2 pers.:

- VERSE EIEREN TAGLIOLINI van onze Klassiek assortiment.

- Kreeft 2

- Extra Vierge olijfolie 6 eetlepels

- Zwarte peper

- PeterselieVOORBEREIDING:

STAP 1

Zet zoals altijd wat water op het vuur met een hint van zout om de kooktemperatuur te bereiken, waar je later de pasta kookt (1L/100g pasta).

Laten we beginnen met de tomaten, snijden ze in stukje, laten ze 2 minuten blancheren in een pan met 2 eetlepels Extra Vierge olijfolie en zet ze dan apart.


STAP 2

Pak de kreeften (of kreeftenstaart) en snijd ze in de lengte doormidden. Giet 4 eetlepels Extra Vierge olijfolie in de pan die al voor de tomaten wordt gebruikt en zodra de olie heet is, leg je de kreeften op hun buik en laat 5 minuten op laag vuur (met deksel erop) koken.


Draai nu de kreeften buik omhoog en voeg naar smaak Black Pepper en peterselie toe en kook nog 5 minuten met deksel erop.

De kreeften zijn bijna klaar, we kunnen de tomaten opzij leggen en nog 5 minuten koken op laag vuur met deksel. Zet dan het vuur uit en ga verder met de pasta.


STAP 3

Ik wed dat je het water in de mond al hebt... Kook die Verse Eieren Tagliolini van Pasta Cecchi gedurende 1 minuut, gooi dan met behulp van een tang de pasta in de pan met de kreeften en schud een paar minuten om de smaken te mengen. Nu kunt je dit fantastische en eenvoudige gerecht aan tafel serveren en ervan genieten met een goed glas wijn...BUON APPETITO!


TIP:

- Snijd de staart af met een scherp mes;

- Haal het vlees er voorzichtig uit met een vork;


> Bestel je verse pasta vandaag hier !

Beschikbaar voor de gelukkige bewoners in de omgeving van Leiden (Leiderdorp, Oegstgeest, Warmond, Zoeterwouderijndijk en Voorschoten) e bezorgd van MA t/m VR tussen 15:00-19:00 uur.


Wilt je in het weekend van onze pasta genieten, max vóór donderdag bestellen en levering op vrijdag. De pasta heeft een paar dagen houdbaarheid en je kunt ze op zondag gemakkelijk consumeren!


Comments


bottom of page