top of page

Wortelen alla Cumina


Bijna elke keer als ik terug naar Italië ga en mijn moeder bezoek, ze wachten altijd voor me alle specialiteiten die me jarenlang hebben verwend en dat ik nu nooit tijd heb om ze te bereiden... en als ik zelfs deze doe ze zijn nooit zoals zij ze voorbereidt!


Een recept dat ik vandaag echter wil voorstellen, is een bijzonder eenvoudige maar uiterst veelzijdige kruiderij die we in feite vaker zullen vinden, de "Wortelen alla Cumina". Wat die betekenen?


Cumina is precies mijn moeder, zo mijn zussen noemen haar gekscherend.


Wortelen staan voor iedereen bekend om de sterke aanwezigheid van vitamine A, de bèta-caroteen vriend van zomerbruinen en de grote antioxiderende eigenschappen, maar weinigen weten dat ze ze in de tijd van de Romeinen cultiveerden vanwege vermeende afrodisiacum eigenschappen. De wortelen waren oorspronkelijk ook paars van kleur en vervolgens werd het in 1600 door de selecties die door enkele Nederlandse tuinders werden beoefend oranje, waarschijnlijk ter ere van de koninklijke familie van oranje. Maar laten we teruggaan naar het recept...


INGREDIËNTEN 2 pers:


- 300g RAVIOLI met ZWITSERSE FONDUE of anderen naar keuzen van onze Ravioli assortiment;

- 2 middelgrote wortelen

- 5 eetlepels Extra Vierge Olijfolie

- 12 blaadjes verse salie


STAP 1

Zet wat water op het vuur om de kooktemperatuur te bereiken en een hint van zout toevoegen, hier gaat je later de pasta koken (min. 1L/100g pasta).Snijd de wortelen in dunne schijfjes en doe ze in een pan om te verwarmen met de extra vierge olijfolie en verse salieblaadjes. Laat ze ongeveer 20 minuten bakken op laag vuur met het deksel, draai af en toe om om niet te plakken en kook ze gelijkmatig. Zodra de wortelen klaar en zacht zijn kun je het vuur uitzetten, de geur van salie zal je al doen watertanden.
STAP 2

Het is tijd om de ravioli te koken volgens de aangegeven tijd op de doos en terwijl de ravioli in het water liggen verspreid de wortels op de borden.Verzamel nu met behulp van een schuimspaan de Ravioli Fondue of anderen die je voor dit recept hebt gekozen en leg ze voorzichtig op de wortels.


BUON APPETITO!
Comentarios


bottom of page