top of page

Zwitserse Fondue Ravioli met paddenstoelen crème


Zwitserse Fondue Ravioli met paddenstoelen crème

Niets is beter dan een goede maaltijd van Verse Ravioli gevuld met iets lekkers om jezelf te troosten tijdens een klassieke koude avondje.


Paddenstoelen Crème is een fantastische saus vol van smaak, een veelzijdig recept waar iedereen blij van wordt, zelfs veganisten! Om de saus romig te maken, is het zelfs niet nodig om crème fraiche of ingrediënten van dierlijke oorsprong te gebruiken.Deze warme crème voor in de koude maanden kan worden bereid met verschillende soorten paddenstoelen, van de meest voorkomende zoals Champignon tot shii-take of Eekhoorntjesbrood, maar vandaag blijven we in het midden en gebruiken we een winter mix met kastanje champignon, oesterzwammen, beukenzwammen.


INGREDIËNTEN 2 pers:


- 300g RAVIOLI met ZWITSERSE FONDUE of anderen naar keuzen van onze Ravioli assortiment;

- 200g Paddenstoelen

- 1 aardappel (±180g)

- een halve sjalot

- 1 teentje knoflook

- 1 glas witte wijn

- Extra Vierge Olijfolie

- Zout en Zwarte PeperSTAP 1

Zet wat water op het vuur om de kooktemperatuur te bereiken en een hint van zout toevoegen, hier gaat je later de pasta koken (min. 1L/100g pasta).

Maak de paddenstoelen eventueel schoon met een droog doekje of met zo min mogelijk water, en snijd ze vervolgens fijn. Dan snijd de sjalot in dunne plakjes en begin het bruin te maken samen met een teentje knoflook gepeld en doormidden gesneden, in een scheutje extra vierge olijfolie in een grote pan.

Zodra de sjalot zacht is geworden, voeg je de paddenstoelen mix toe en laat je ze 5-7 minuten koken op middelhoog vuur.


STAP 2

Neem tijdens deze 5 - 7 minuten de rauwe aardappel en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Meng nu de witte wijn met de paddenstoelen en wanneer de geur van alcohol is verdwenen voeg de aardappelblokjes toe en laat het koken met het deksel ongeveer 10 minuten.


Heet water uit de pastapot toevoegen om het kookproces te versnellen en de mix nat te houden. Roer af en toe en breng op smaak met peper en zout.


STAP 3

Paddenstoelen Crème van kastanje champignon, oesterzwammen, beukenzwammen

Op dit punt is jou paddenstoelen crème bijna klaar, verwijder een paar paddenstoelen om het gerecht te garneren en pureer de rest met een staafmixer. Voeg beetje bij beetje meer kookwater toe om de consistentie te hebben die je wilt, ik hou van een romig crème, niet te dik, zoals in de foto.


Nu de paddenstoelen crème klaar is, rest alleen nog om het op de borden te smeren, de Ravioli van Pasta Cecchi te koken en zodra de kooktijd voorbij is, neem je de Ravioli met een schuimspaan en leg je ze op de crème. Garneer met wat stukjes paddestoelen die eerder opzij zijn gezet, cherrytomaatjes en misschien een beetje verse peterselie of zwarte peper op smaak.


BUON APPETITO!

Ravioli Zwitserse Fondue met paddenstoelen en cherrytomaatjes van Pasta Cecchi
Ravioli Zwitserse Fondue met paddenstoelen crème en cherrytomaatjes

Comments


bottom of page